FOAM Geisoleerde Woning

Wat is FOAM?

FOAM heeft al meer dan 30 jaar de meest geavanceerde technologische oplossingen voor de bouw wereld. De eenvoud van verwerking, de extreme lichtheid en het gemak van het werken met de panelen heeft veel voordelen. Met deze technologie kan elke bouwvorm gerealiseerd worden. Daarnaast is FOAM een zeer geschikt materiaal onder moeilijke werkomstandigheden en in gebieden met een ongunstig klimaat. Het gebruiken van FOAM optimaliseert het bouwproces met als resultaat minder bouwtijd en minder arbeidskosten.


Denk aan een aantal van de belangrijkste voordelen:

Energieke duurzaamheid en besparing

De verbeterde thermische comfort in de structuren te bouwen met FOAM systemen wordt gewaarborgd door de wijdverbreide aanwezigheid van de EPS kern en door zijn zeer lage warmtegeleidbaarheid dat koudebruggen dramatisch annuleert (geen behoefte aan geïsoleerde leidingen in de muren) en verlaagt het energieverbruik, waardoor een duurzame structuur.

Kostenbesparing

Het gebruik FOAM bouwsysteem heeft als voordeel in het project ontwikkelaars dat de kosten minder zijn tegenovergesteld traditionele bouwsystemen.. Dit bouwsysteem elimineert veel onnodige procedures en materialen (zoals bekisting, lateien, installatie kanalen, overmatig of onnodig beton en wapening te wijten aan lage natuurlijke gewicht) wat resulteert in opmerkelijke materiaal en kostenreductie.

Aardbevingsbestendig

Een prototype van twee verdiepingen tellende full-scale FOAM panel systeem gebouw hebben aangetoond dat de structuren opgezet met deze monolithische bouwsysteem weerstaat, zonder schade, stammen groter dan die berekend voor de eerste klasse aardbeving regelgeving.

Vuurbestendig

De kwaliteit van het geëxpandeerd polystyreen voor panels zijn van zelfdovend type. De brandwerendheid is ook geverifieerd in testen bij verschillende laboratoria, die voldoen in volle breedte aan de minimumeisen van de meest veeleisende voorschriften, waaronder die van de brandweer Curaçao.

Geluidsisolatie

De geluidsisolatie van de FOAM paneelsysteem is een van de voordelen van het bouwsysteem. De mogelijke toepassing van aanvullende akoestische absorberende materialen op de panelen (zoals kurken, Mapesound, Mapeguard etc.) optimaliseert de isolatie volgens de strengste akoestische eisen.

Draagvermogen

Tal van laboratoriumtests uitgevoerd over de hele wereld uitgevoerd hebben bewezen de hoge belasting weerstand van de FOAM panelen. Compressie testen met het centrum belasting uitgevoerd op een enkel paneel 2700mm hebben aangetoond sterkte van meer dan 1530kN / m.

Lichtheid en eenvoudige bediening

De panelen zijn lichtgewicht en gerimpeld tegelijkertijd nog vóór de afwerking mortels worden toegepast (met beton spuitapparatuur). De lichtgewicht van het systeem voorkomt voortijdige vermoeidheid van werknemers waardoor productiviteit van vele uren en ook zorgt voor eenvoudige hantering en montage zelfs in de meest oncomfortabele omstandigheden.

Orkaan

Structuren op te bouwen in een hoog risico gebieden met een FOAM panel systemen door de jaren heen hebben bewezen hun vermogen om de meest complexe stress en de druk van de krachten ontketend door verwoestende orkaankracht winden te weerstaan ​​als gevolg van hun integrale aard en de monolithische aansluiten en het verankeren van het systeem van de panelen.

Thermische isolatie

De gebrekkige isolatie van gebouwen in ons klimaat veroorzaakt een grote verspilling van energie uit wanden en bekledingen, die typisch was voor gebouwen met traditionele technieken. Anderzijds, de FOAM gebouwen verkort de thermische isolatie en beperking van het energieverbruik door de polystyreenschuim en de zeer lage thermische geleidbaarheid. De dikte en de dichtheid van het paneel kan worden aangepast aan specifieke thermische isolatie-eisen in overeenstemming te leveren met de strengste regelgeving. Bijvoorbeeld een FOAM PFD 080 muur met een einddikte van ongeveer 150mm biedt dezelfde thermische isolatie als een geïsoleerde vaste stof gemetselde wand ongeveer 400 mm, met duidelijke voordelen in termen van extra ruimte.

Explosiebestendig

FOAM panelen hebben een uitstekend resistentie tegen verschillende explosies.

Veelzijdigheid en compatibiliteit

FOAM bouwsystemen biedt voldoende flexibiliteit en architectonische vrijheid dankzij een volledig assortiment van bouwelementen, modulaire wand-, vloer- en daksystemen, dragende muur elementen, grote overspanningen vloerelementen, scheidingswanden, vliesgevels modulaire dakelementen. Het verkrijgen van elke vorm van geometrische vorm, hetzij effen of gebogen door simpelweg te snijden en het vormen van de elementen op de site. FOAM constructieve systeem zijn absoluut compatibel met alle bestaande bouwsystemen; FOAM producten in feite leent zich voor gebruik van de voltooiing van structuren van gewapend beton of staal. Bovendien kan de FOAM gemakkelijk worden geassocieerd met andere oplossingen, zoals houten daken (voorgespannen) betonconstructies, staalconstructies of baksteen, en worden gecombineerd met het gebruik van gipskartonwanden. FOAM leent zich ook voor elke vorm van afwerking op de markt.

Verschillende afwerkingen

De FOAM System biedt comfort voor de mens en de compatibiliteit met de omgeving. Het geeft geen giftige stoffen. En het maakt niet CFK’s (chloorfluorkoolwaterstoffen) of HCFC (chloorfluorkoolwaterstoffen), bovendien bevat het geen organisch materiaal, het rot niet, geen last van termieten en / of andere insecten of schimmels.

FOAM Model Woningen: Havilah

FOAM Model Woningen: Tabitah

FOAM Model Woningen: Keiziah

FOAM Model Woningen: Zilliah

FOAM Model Woningen: Moderno